Jagt og Skog

Alle har nok en jeger inni seg, men ikke alle lar den indre jegeren få komme ut å gå med på jakt. Og det er leit, for i vårt land har vi fantastiske muligheter og friheter til å benytte skog og mark nesten i det uendelige. 

For den som sitter inne i sin leilighet i sin by og har et fremvoksende ønske om å la sin indre jeger komme ut er det kanskje ikke helt gitt hvor man skal begynne. De fleste (alle?) byer i Norge har heldigvis store skogsområder helt tett innpå bygrensen, så det er ikke vanskelig å ta et første skritt. Turistforeningen har stor virksomhet i hele landet med over 150 lokalgrupper, og en måte å begynne kan godt være å gå med på noen av de aktivitetene de arrangerer. Da kan den indre jegeren dessuten få god kunnskap om hvordan man navigerer etter kart, bygger en enkel lavvo og lignende.

Det viktigste er å komme seg ut, da vil etter hvert lysten på å ta med fiskeutstyr komme (husk at det ikke er lov å fiske overalt uten fiskekort!) og noen får lyst å være ute mer og ta jegereksamen for å jakte på stor-og småvilt. Da har vi en indre jeger som kommet ut, og velkommen til deg!